De pensioenadviesbureaus Montae Caribbean en Phenox Consultants Caribbean gaan vanaf 1 januari 2019 samenwerken onder de naam Montae Caribbean. Met de samenwerking verstevigen beide bedrijven hun positie in de pensioenmarkt in het Caribisch gebied en kunnen zij hun klanten nog beter en breder van dienst zijn.

Montae Caribbean maakt deel uit van het Nederlandse bureau Montae dat met 80 specialisten in verschillende disciplines adviesdiensten verleent aan overheden, pensioenfondsen, bedrijven, financiële instellingen en ondernemingsraden. Montae Caribbean heeft vestigingen op Curaçao en Aruba. Ook Phenox Consultants heeft haar wortels in Nederland, waar zij zich vanaf 2004 heeft gespecialiseerd in actuariële dienstverlening. Het kantoor van Phenox in Willemstad op Curaçao bestaat al sinds 1999.

De gecombineerde advies-activiteiten zullen plaatsvinden onder de naam Montae Caribbean. Phenox Consultants zal nog onder de eigen naam blijven optreden als certificerend actuaris. Ook de activiteiten in Suriname zullen voorlopig onder die naam worden voortgezet.

Samenwerking met Phenox past in groeistrategie Montae
Deze samenwerking past in de groeistrategie van Montae: enerzijds door het versterken van het eigen team met specialisten in verschillende disciplines en anderzijds door het aangaan van samenwerkingsverbanden met complementaire bedrijven.

Zo kondigde Montae eerder de samenwerking aan met het Zweedse bedrijf Söderberg & Partners, dat in de afgelopen 10 jaar diverse instrumenten heeft ontwikkeld om sociale partners, fondsen, werkgevers en werknemers te ondersteunen bij het maken van keuzes rondom hun pensioenregeling en de risicohouding van deelnemers vast te stellen. Door de pensioenkennis van Montae te combineren met de technische instrumenten van Söderberg spelen beide bedrijven in op de trend van het faciliteren van meer keuzevrijheid binnen collectieve pensioenregelingen.

Rijswijk, 13 december 2018


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Margo Lelieveld, senior partner.

E: margo.lelieveld@montae.nl
M: +31 (0)6-30 28 22 13
T: +31 (0)70-30 42 900