PERSBERICHT

Willemstad, 16 oktober 2018

Montae Caribbean versterkt expertise op gebied van pensioenuitvoering

Met een toenemende vraag naar meer flexibele keuzes binnen collectieve pensioenregelingen, uitbreiding van de regelgeving en verscherping van het toezicht, wordt kwalitatief hoogwaardige en accurate pensioenuitvoering steeds belangrijker. Op dit terrein heeft pensioenbureau Montae Caribbean zich versterkt met de aanstelling van Richard van der Waag per 1 oktober 2018.

Van der Waag (1966) is kandidaat actuaris en brengt 25 jaar ervaring mee als projectmanager, administrateur en programmeur bij pensioenuitvoerders. Inmiddels kent hij ook de regio goed, want sinds 2014 is hij intensief betrokken bij de pensioenuitvoering van een van de grote pensioenfondsen op Curaçao.

Toenemende vraag naar advies en praktische begeleiding

Senior partner van Montae Margo Lelieveld is blij met komst van Van der Waag. “Richard voegt met zijn jarenlange ervaring met het inrichten, implementeren en converteren van pensioenadministraties extra kennis en ervaring toe aan ons team. Door de ontwikkelingen in de markt op het gebied van pensioenadministratiesystemen zien wij een grote toename van de vraag naar advies en praktische begeleiding. Binnen Montae hebben wij vergaande kennis van en ervaring met de systemen die nu in de markt zijn. Daardoor zijn wij als geen ander in staat om pensioenfondsen te adviseren bij de keuze voor een administratiesysteem en hen te begeleiden en te ondersteunen bij de inrichting daarvan. Daarbij combineren wij deze kennis en ervaring op het gebied van pensioenadministraties met onze actuariële expertise.”

Handen uit de mouwen steken

Richard van der Waag zal zich in zijn nieuwe rol primair op het Caribisch gebied richten, vanuit het kantoor van Montae Caribbean op Curaçao. “De markt van pensioenadministratiesystemen is volop in beweging”, zegt hij. “Wijzigingen in de pensioenuitvoering zijn ingrijpend voor pensioenfondsen en moeten vaak onder hoge druk worden gerealiseerd. Dan is het goed als de adviseur zelf ook praktische ervaring heeft met pensioenadministratie en de handen uit de mouwen kan steken om bij te springen. Ik kijk ernaar uit om bij Montae vanuit een groter team de pensioenfondsen hierbij te adviseren en begeleiden.”

Educatiesessie over pensioenuitvoering

Om het toenemende belang van pensioenuitvoering te benadrukken, organiseert Montae op dinsdag 20 november 2018 een educatiesessie op Curaçao voor pensioenfondsbestuurders, managers en medewerkers van pensioenuitvoeringsorganisaties over de toekomst van de pensioenadministratie.
Nadere informatie volgt binnenkort via de website www.montaecaribbean.com.